20 desembre 2010

SANTS-MONTJUÏC LLIURA ELS SEUS PREMIS

En un acte solemne, el divendres 17 de desembre van rebre el premi Sants-Montjuïc 2010 Eulàlia Perarnau i la Colla de la Parròquia de Sant Medir. La Brigada del Xocolata va rebre un reconeixement especial

Divendres, 17 de desembre a la Sala de Plenaris del Districte de Sants-Montjuïc, en un acte presidit per Jordi Hereu, Alcalde de Barcelona, la regidora del districte, Imma Moraleda i el President del Consell del Districte de Sants-Montjuïc, Eduard Freixedes, es van lliurar els Premis Sants-Montjuïc. Uns premis que reconeixen les accions rellevants o d’interès de persones, entitats o col·lectius del districte.

Es van atorgar dos premis:

Premi Sants-Montjuïc al reconeixement personal

Premi Sants-Montjuïc al reconeixement col·lectiu

i també es va fer una menció especial de reconeixement.

1. Premi Sants-Montjuïc al reconeixement personal:
Eulàlia Perarnau i Clarasó
En reconeixement a la tasca que ha dut a terme des del món associatiu i la gestió d’entitats de signe molt divers. S’ha de destacar que ha estat durant vuit anys presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i actualment segueix sent membre de la junta executiva. Durant la seva presidència ha destacat per la seva actitud integradora. Als anys 80 va ser presidenta de l’AMPA de l’escola Barrufet, en el període en què va succeir el procés de conversió d’aquesta escola a escola pública, després d’haver funcionat durant uns quinze anys en règim de cooperativa de pares i mestres. També ha estat Presidenta dels Castellers de Sants durant els anys 1997-1998. En aquest cas, la seva presidència va coincidir en un moment de creixement i consolidació de la colla, tant des del punt de vista tècnic com organitzatiu.

2. Premi Sants-Montjuïc al reconeixement col·lectiu:
Colla de la Parròquia de Sant Medir
En reconeixement a l’organització durant seixanta anys sense interrupció de la Festa de Sant Medir. Amb un constant impuls comunitari que han transmès al barri de la Bordeta. La Colla fou fundada fa seixanta anys, per un grup de feligresos de la nova parròquia de Sant Medir. Coneixedors de la popular festa que se celebrava a Gràcia i sabent que al barri hi ha propietaris de carruatges de tracció animal, van organitzar una desfilada pels carrers de la Bordeta, convidant a les colles germanes de Gràcia i de Sarrià – Sant Gervasi. Des de la seva fundació la Colla de la Parròquia de Sant Medir no ha faltat mai a la trobada i les props de 25 colles integrades a la Federació de Colles es desplacen a la Bordeta per a repetir any rera any, aquesta popular festa.

Ha recollit el premi la presidenta de la colla, Eva Fernández i Llagostera.

3. Menció especial de reconeixement:
Brigada del Xocolata
Carmen Martínez, Marina Pérez, Rosario López y Josefa Morente formen la coneguda Brigada del Xocolata als barris de la Marina. Totes quatre són veïnes de la Marina, tenen acreditada una llarga trajectòria de participació en les activitats culturals del barri, en un primer moment vinculades a la Parròquia de Port i al barri de la Vinya i en els últims dotze anys, vinculades directament amb la Unió d’Entitats de la Marina, amb les seves arts culinàries i dinamitzadores.

En totes les festes i commemoracions del barri de la Marina, La Brigada del Xocolata, coordinades per Nieves Borrell, ofereixen un toc de dolçor a les celebracions que sempre agrada tant a petits com a grans.

Han recollit el premi Carmen Martínez, Marina Pérez, Rosario López y Josefa Morente.