5 maig 2013

RUA DEL XIC EL 5/5/2013

El diumenge 5 de maig torna la Rua XIC: participa en l’espectacle col•lectiu de carrer, obert a tots els veïns i veïnes del Poble-sec
Torna la Rua XIC , un esdeveniment participatiu, obert als veïns, veïnes i entitats del Poble-sec. Com en les darreres dues edicions, aquest 2013 la Rua XIC (http://ruaxic.blogspot.com.es) pretén mobilitzar el màxim de persones possible, en una trobada festiva, cooperativa i carregada de missatge. Aquest any, el lema és: El Poble-sec no està sec! Poble-sec Verd!

La Rua XIC és un projecte d’art comunitari que va guanyar el Primer Premi d’Associacions de Barcelona 2012. Està ideada i coordinada per l’Associació Cultural Marabal, el Pla Comunitari del Poble-sec i la Cooperativa ETCs.

La gran festa popular que és la Rua XIC tindrà lloc el diumenge 5 de maig. A partir de les 11 del matí, esteu tots convidats al taller de maquillatge i preparació, que es farà al Centre Cívic el Sortidor. Un cop preparats, vestits i maquillats, a les 12 h, la plaça del Sortidor serà el punt de partida de la Rua, gran espectacle de carrer, ambientat en la naturalesa, el verd, i els animals. Volem convertir el barri en una gran selva, plena de bèsties, plantes i vida!

I acabarem la celebració, a les 13 h, amb una gran Flashmob col•lectiva a la plaça Navas. Serà un moment espectacular, en què una multitud de persones ballaran juntes una coreografia, que s’enregistrarà en vídeo i, posteriorment, es penjarà a les xarxes socials. Un moment festiu i en què la gent del Poble-sec es reunirà per construir, col•lectivament, un moment d’art efímer que serà recordat i documentat.

Acabada la Flashmob, la festa continuarà amb un Mercat d’Intercanvi i un dinar popular, a la mateixa plaça Navas, organitzat pel Trocasec. La Paella serà en benefici d’un nou projecte cooperativista al barri: La Base.

El Mercat d’Intercanvi i el dinar popular són activitats organitzades des de l’Assemblea de barri del Poble Sec, completament autoorganitzades i autofinançades pels veïns i veïnes implicats a la Comissió de Trocasec de l’Assemblea de barri.

Us esperem a tothom el dia 5 de maig. Aviseu als vostres amics, familiars i coneguts. Junts, podem viure un dia inoblidable pel Poble-sec!!