Seu de l’associació

C/ Elkano, 24. Baixos
08004 Barcelona
Tel./Fax. 933.299.952
Horari de secretaria: dilluns a divendres 10 a 13.30 i de 17 a 21h.

www.poblesec.org
coordinadora@poblesec.org


Ver mapa más grande

Qui som

La Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, fundada el 1989, és la federació que aplega a la gran majoria de les entitats i associacions del barri del Poble-sec de Barcelona, sumant al voltant de 80 organitzacions.

La nostra entitat coordina entitats, ofereix serveis i impulsa activitats al llarg de l’any per ajudar a millorar la qualitat de vida del conjunt dels ciutadans i molt especialment d’aquells associats en les entitats que formen la Coordinadora d’Entitats de Poble-sec.

La Coordinadora cogestiona amb el Districte de Sants-Montjuïc el Centre Cívic El Sortidor, gestiona el Poliesportiu  municipal de les 3 Xemeneies, gestiona el Casal Concòrdia (seu de la Plataforma Poble-sec per a Tothom i del Pla de Desenvolupament Comunitari del Poble-sec), gestiona el Casal Elkano i manté la seva seu al mateix casal amb activitats generalistes i de servei a les entitats.

Les principals iniciatives de l’entitat son: El Carnaval, La Mostra d’Entitats, La Festa Major del Poble-sec, El Pla Comunitari, Nadal Solidari al Poble-sec i impulsar la comissió de seguretat, entre altres iniciatives que ajuden a cohesionar el barri i els seus habitants.
La Coordinadora és membre per elecció democràtica de les entitats de Barcelona al Consell Municipal d’Associacions i membre de la seva permanent, Consell de Ciutat i Consell ciutadà del Districte Municipal de Sants-Montjuïc.

La nostra entitat és fundadora del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), que aplega a les principals federacions de la ciutat i un membre de la Coordinadora ha estat escollit per presidir la seva primera direcció.

Des de la Coordinadora també es dóna recolzament logístic al diari local Zona Sec i ofereix un butlletí electrònic informant de tot el que succeix al barri.

El nostre compromís

– Adhesió Codi Ètic de les Associacions de Barcelona

– Adhesió Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de violència vers les dones

– Adhesió Acord Ciutadà per una Barcelona inclusiva (Poble-sec per a Tothom)

– Participació al Fòrum Cívic per una Constitució Europea

– Adhesió a la campanya “Ni un totxo més al mur del racisme!!!!”

Finalitats de la Coordinadora

– Fomentar i defensar la vida associativa i la participació ciutadana a tots els nivells.

– Contribuir al redreçament de la consciència col·lectiva en un sentit popular, català i democràtic.

– Col·laborar en el millorament de les condicions de vida quotidiana en els seus diversos aspectes: social, urbà, esportiu i altres.

– Defensar el dret de totes les persones i col·lectivitats a l’accés a la cultura.

– Promocionar tota classe d’activitats de caire general i interès col·lectiu pels veïns/es dels nostres barris, així com també treballs de recerca i publicacions que divulguin el seu coneixement, el folklore i altres aspectes relacionats en els apartats anteriors.