30 març 2013

PARC DE LES TRES XEMENEIES. S’HI INVERTIRAN 800.000€

La plaça de les Tres Xemeneies, al barri del Poble-sec, s’arreglarà segons va explicar el Districte de Sants-Montjuïc a les entitats del territori. Josep Guzmán, president de al Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, explica que no els van dir què hi faran exactament però considera que tenint en compte el pressupost, 800.000 euros, “de remodelar més aviat poc, simplement es farà una pintada, s’arreglarà es posarà l’arbrat nou, material nou…” L’explicació que en dóna Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc, també en dóna aquesta idea: “No és fer una plaça nova sinó fer obres d’adequació i millora.”

Tot i que probablement coincidirà en el temps amb el cobriment del poliesportiu del Poble-sec, a tocar de la plaça, Jiménez explica que es tracta de projectes diferents i desvinculats. Si que comenta, en canvi, que la millora de la plaça estarà vinculada al projecte de millora de l’avinguda del Paral·lel.

Tot i que Josep Guzmán considera que una posada al dia mai està de més –“alguna cosa millorarem”, diu –creu que “seria necessari canviar-la”. Explica que des que la van fer el veïnat la veu com una plaça que està “de cul al barri” ja que mira cap a l’avinguda Paral·lel enlloc de cap al Poble-sec. Guzmán opina: “El que està fet està fet, ara es pot intentar dinamitzar-la i fer-la més atractiva”. Diu que seria una bona idea vincular-ho amb l’equipament del carrer Albareda o bé instal·lar-hi un o dos quioscos com per exemple el que es pot trobar al parc de l’Espanya Industrial. “Són idees però dinamitzar aquesta zona és complicat”, diu Guzmán.

Podeu ampliar la informació seguint el vincle del web adjunt.