14 maig 2020

MERCAT DE LES FLORS – ACTIVITATS DE DANSA ON LINE

Nota activitats dansa on line al Mercat de les Flors

CONTINUEN ELS MENÚS DEL MERCAT DE LES FLORS DURANT EL CONFINAMENT
Propers menús des 9 fins el 17 de maig

El Mercat de les Flors i els artistes volem seguir oferint dansa; per això, dins la proposta #NoEtDesballis, proposem uns MENÚS COREOGRÀFICS on line per a què el públic pugui continuar gaudint de la dansa. Vídeos d’espectacles complets d’algunes de les peces que hem vist en passades temporades al Mercat, molts d’ell coproduccions d’aquest centre de dansa. Aquestes espectacles s’acompanyen d’articles de teòrics i especialistes en dansa que ens ofereixen altres mirades i reflexions entorn d’aquestes creacions. Els menús es completen amb un Retrat coreogràfic, que ens permet descobrir la intimitat creativa dels artistes.

A més a més cada dia s’inclou en el menú un espectacle per a nenes i nens, que pot anar acompanyat d’activitats de joc i entreteniment per a ells. A més a més, des del Mercat hem posat a disposició de les famílies els nostres recursos educatius, normalment destinats a les escoles, per tal que els petits descobreixen diferents maneres d’apropar-se a la dansa a través del joc.

Els propers menús són:

9, 10 i 11 de maig
Menú 16
Torobaka, d’Israel Galván i Akram Khan + Retrat d’Israel Galván (monogràfic)
Menú familiar: Blue, de TPO

12, 13 i 14 de maig
Menú 17
El Llac de les mosques, de Sol Picó + Retrat coreogràfic de Sol Picó
Menú familiar: Back Àbac, d’Àngels Margarit / Cia Mudances + Retrat coreogràfic d’Àngels Margarit

15, 16 i 17 de maig
Menú 18
La partida, de Vero Cendoya + Retrat de Cesc Gelabert
Menú familiar: Constelaciones, d’Aracaladanza

Torobaka, que va obrir la temporada 2014-15 del Mercat de les Flors, ens va permetre veure a dos dels més reconeguts creadors de la dansa actual, el sevillà Israel Galván, autèntic renovador del flamenc, i el molt conegut pel nostre públic Akram Khan, coreògraf anglès que ha dut les seves arrels índies a l’escena contemporània.

El Llac de les mosques, creació de Sol Picó, va rebre una excel·lent acollida de premsa i públic i va realitzar una extensa gira a diferents països del món, com ara la China, Mèxic, Xile i gran part d’Europa.
Amb la música interpretada en directe, Sol Picó parlava del pas del temps acompanyada pel ballarí Valentí Rocamora.

La partida, de Vero Cendoya, uneix dos mons a priori contraposats com son futbol i dansa amb textos de Galeano; la peça ha tingut una gran repercussió amb nombroses representacions arreu i va guanyar el premi com a la Millor estrena d’arts de carrer a la Fira de Tàrrega 2015 . Ideat com a peça de carrer, aquest espectacle el vam poder veure en format sala a la temporada passada.

Podeu visitar la pàgina principal del web de Mercat aquí