9 octubre 2016

LA LLAR DE L’AFECTAT D’ESCLEROSI MÚLTIPLE JA RESIDEIX EN UN NOU ESPAI MÉS AMPLI AL POBLE-SEC

Des del passat cinc de setembre, la Llar de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple funciona en un nou espai adequat i molt més ampli al passeig de l’Exposició del barri del Poble-sec, després que l’associació s’hagi traslladat de l’antiga seu situada al carrer Leiva d’Hostafrancs, on l’espai era molt reduït.

El centre de 600 metres quadrats compta amb dues plantes on treballen nou treballadors socials. Entrant per l’accés principal hi ha els tres despatxos, les sales de reunions, la sala de fisioteràpia i massatge, i també l’espai de pintura, psicologia, logopèdia i informàtica. I a la planta de sota hi ha instal·lat el menjador principal i la zona d’oci amb terrassa, i una sala de descans.

“L’espai per fer les activitats s’ha ampliat”, aquest és l’aspecte del nou local que més destaca Lola Troya, treballadora social de la Llar. I és que abans, l’entitat havia de fer les activitats en sales polivalents, “i en cada sala havíem de fer diferents activitats, i mai es podien repetir en un mateix dia”, explica Troya. En canvi, el nou espai compta amb moltes més sales, i cadascuna d’aquestes té assignada la seva activitat. Així, segons la treballadora social, “la sala de fisioteràpia ha triplicat el seu espai, la sala de pintures és més àmplia i els usuaris es poden moure amb més facilitat”. Tots aquests espais són utilitzats pèls prop de 150 usuaris que actualment té La Llar. Aquests, doncs, gaudeixen durant més hores a la setmana dels diferents serveis de rehabilitació, quiromassatge, acupuntura, reflexologia, tallers ocupacionals de pintura i ceràmica, psicologia en grup i individual, logopeda, treball social i orientació jurídica. El nou centre, però, té una accessibilitat més difícil, ja que al carrer Leiva el carrer era pla, i per accedir en aquest nou espai del Poble-sec cal fer-ho travessant carrers amb força pendent. Ara, l’objectiu de La Llar és augmentar el nombre de serveis durant cada dia de la setmana, tant al matí com a la tarda.

Aquestes primeres setmanes, els usuaris que fan servir les instal·lacions destaquen l’amplitud de l’espai. És el cas de l’Elisabet, qui assegura que “el canvi ha estat espectacular, la instal·lació és nova, molt més gran i millor equipada”. La Mari Carmen, sòcia de La Llar, també ressalta “la lluminositat” que hi ha a les diferents sales.

Tal com recorda el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, des d’un principi el nou espai de La Llar havia d’ubicar-se a Cal Muns, però “les dificultats financeres que va tenir la Generalitat” van impedir realitzar l’adequació d’aquests locals. Així, en el mandat anterior, “el Districte va comprometre’s en la cessió d’aquest local durant quinze anys, amb dret d’ampliar-ho cinc més”, apunta Jiménez.