14 març 2013

LA CORONELA DE BARCELONA HOMENATJA SANTA MADRONA

12/03/2013

La Coronela de Barcelona homenatja a Santa Madrona

L’entitat santsenca La Coronela de Barcelona va beneir diumenge al matí la bandera de Santa Madrona, “la segona patrona tradicional de Barcelona”, comenta Pep Soler, membre de l’entitat, referint-se a la primera com a Santa Eulàlia.

Així, en primer lloc es va obrir la porta de Santa Madrona, on s’hi van quedar dos guàrdies, i la resta de la comitiva es va dirigir al monestir de Sant Pau del Camp, on es va entregar i es va fer la benedicció de la bandera. “S’han clavat els claus per 13 persones autoritats de la vida civil i militar de Catalunya”, diu Soler especificant que la presència militar la formaven membres de la Coronela de Barcelona i dels Miquelets de Catalunya.

Després d’això, la comitiva va tornar al portal de Santa Madrona on la Coronela va entregar la bandera a la consellera del Poble-sec i aquesta, al seu torn, a la regidora de Ciutat Vella que la va donar al museu de les drassanes per hissar-la dalt de la porta de Santa Madrona, on hi ha onejat durant un dia sencer. “Han estat tres actes importantíssims”, opina Pep Soler.

Soler explica que amb aquest acte “la Coronela ha volgut potenciar el nom de Santa Madrona sent la primera bandera que es beneeix”. N’ha volgut destacar també la presència del districte de Sants-Montjuïc amb la representació per part de la regidora del barri del Poble-sec “pel fet que hi ha la parròquia de Santa Madrona allà”. Assegura que en aquests moments a la ciutat hi ha la voluntat de recuperar la tradició que havia tingut la festivitat de Santa Madrona i diu: “Si Barcelona està intentant reivindicar Santa Madrona com a segona patrona, els de Sants els hem de passar endavant i ens hem de bolcar amb els actes que siguin.”