14 setembre 2018

LA BIBLIOMUSICINETECA. ACTIVITATS PRÒXIMES

Estimats companys i companyes,

Ja estem de nou en marxa, iniciant una nova temporada. L´any passat varem realitzar 214 activitats (exposicions, cinema, presentacions de llibres, concerts, sessions de teatre i lectures dramatitzades, tallers, altar de muertos a la mexicana, classes de dansa, classes de cant, intercanvi lingüístic, cursos d´educació canina…) i varem produir dos documentals (un estrenat a Mèxic aquest passat mes d´agost), varem recuperar la pel·lícula de Comediants Somni d un carrer passant-la a alta definició amb un passi a la Filmoteca i varem coparticipar amb l´edició d´un llibre en col·laboracio amb l´editorial italiana Croce (presentat a Roma, Barcelona i Xalapa (Mèxic), al llarg dels mesos juny a agost).

Ara estem col·laborant amb els companys de Mex-Cat que organitzen la festa d´El Grito al Poble Espanyol, on hi serem també presents. A finals d´octubre, tenim previstos diversos actes al voltant de la pel·lícula Coco i la festivitat del Dia de los Muertos a Mèxic, amb col·laboració amb el Centre Cultural Albareda, el Centre Cívic El Sortidor i l´associació catalano-mexicana Mex-Cat.

Activitats mes de setembre de 2018

CLUB DE L´OPERA
Divendres 7, a les 19.30 h. Momentos estelares de la ópera internacional en México.
Amb els operòpates Enid Negrete, directora d´arts escèniques i historiadora operística, Lluís Casado, psicòleg. Inici de temporada.

CLUB DE POESIA
Divendres 14, a les 19.00 h. Cicle foc, aigua i terra. Poesies de Terra. Recitades i escenificades per Teresa Saladrigas, Flor Iñigo i Pep Martín. Inici de temporada.

CINEMA
Tots els dilluns a les 19.00 hores
Dia 10. La verbena de la Paloma. Versió en colors del 1965, de la famosa sarsuela amb música de Tomás Bretón i llibret de Gregorio García Segura, estrenada al Teatro Apolo de Madrid, el 1894. En aquesta versió cinematogràfica està interpretada en els papers principals per Conchita Velasco, Vicente Parra y Miguel Ligero y amb un repartiment espectacular que inclou entre els secundaris a Alfredo Landa, Agustín Gonzalez, Iran Eory, Angel Garasa, Mercedes Vecino, Valentín Tornos (Don Cicuta), José María Prada..
Hi haurà un breu recordatori de la versió de 1935, amb Miguel Ligero quasi trenta anys més jove, i la curiositat de veure a Jorge Negrete interpretant i cantant la mateixa escèna a la pel.lícula Teatro Apolo del 1950, “dónde vas con mantón de Manila?”),

Dia 17. Recordant la Mary Santpere (1 de setembre del 1913- 23 de setembre del 1992). Documental que repassa la vida i la carrera, teatral-cinematogràfica i televisiva de l´ extraordinària i personalíssima artista, autèntic mite del Paral.lel. Afegirem una entrevista d´Angel Casas, acompanyada de Franz Johan i una petita exposició amb fotografies, cartells i llibres. Curiosament l´entranyable Mary, va néixer en un tren, camí de Barcelona, i ens va deixar dins d´un avió, volant a Madrid.

Dia 24. Festivitat de la Mercé. No hi ha sessió.

EXPOSICIO
Inauguració Dijous 20, a les 19.30 h. Piel en reposo. Un tiempo entre imagen y palabra, entre memoria y figuración, entre atonía y sensación. Exposició fotogràfica de Jorge Fabián Castillo, fotògraf i dissenyador gràfic mexicà que viu a Barcelona. www.jorgefabiancastillo.es

CLUB DEL ESPEJO
Divendres 21. A les 19.00 h. Inici d´una nova temporada amb un seguit de novetats i sorpreses. Biblio-musi-cine-autoterapia, per ajudar a adonar-nos d´allò que ens diu el mirall quan, realment, volem millorar. Amb el seu creador, el coach Antonio Inglés. http://elclubdelespejo.blogspot.com

CLUB DE LA TERTÚLIA
Divendres 28. A les 19.00 h. Tema i pel·lícula a la sessió de Cine Fòrum (18.00 h), per concretar. Coordinat pel psicòleg Daniel Rodrigo. Inici de temporada.

CLASSES DE CANT
Dies i horaris a convenir, classes personalitzadas o en grup. Canto per ser feliç, descobreix el teu artista interior, amb el cantant xilè Gerardo Wistuba, amb més de 20 anys d’experiència, intèrpret superior en cant, màster per la Universitat de Barcelona. Aforament limitat. Contacteu amb gerardowistuba@gmail.com Tel. 34- 634 199 613.

LA BIBLIO FORA DE LA BIBLIO
FIESTA MEXICANA. EL GRITO AL POBLE ESPANYOL
Dissabte 15 i diumenge 16. De 10.00 a 22.00 h. Autèntica Gastronomia mexicana. Artesania. Actuacions de mariatxis, cantants i ballarins-Música i Folklore Mexicà. Exhibició de Lluita lliure. Activitats infantils i “Piñatas”. Degustació de tequila i mescal. Informació al complert, www.bcnvivemexico.com i www.mexcat.org

COCO i EL DIA DE LOS MUERTITOS AL POBLE SEC
A finals d´octubre i inicis de novembre. Tot un seguit d´activitats a diferents espais de la geografia cultural del Poble Sec. Altares de Muertos i recorregut guiat per la festa mexicana d’El Día de los Muertos, la visió més vital i divertida de la mort (festa declarada patrimoni de la humanitat), a la BiblioMusiCineteca, www.bibliomusicineteca.com, i a l´Associació Mexico i Catalunya-MexCat, www.mexcat.org.
Projecció de la pel·lícula Coco, al Centre Cívic El Sortidor (http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics.cat/elsortidor), i Tallers de Calaveritas i xerrada-documental i musical, Como se hizo Coco, amb la periodista Inés Alvarez, que va entrevistar als creadors de la pel·lícula, amb projeccions i l´actuació de diversos cantants interpretant les cançons, al Centre Cultural Albareda (http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics.cat/albareda).

LLIBRERIA LLIBRE SOLIDARI
Oberta de dilluns a divendres d´11.00 a 14.30 hores i de 17.30 a 22.00 hores. Dissabtes, sols per les tardes.
Extraordinària oferta inici de temporada. Guies de viatge, novel.la negra, novel.la històrica, grans autors en castellà i català, assaig, poesia, teatre, llibres de cinema, dvds i vinils….
Llibres d´autoajuda, filosofia, sociologia, ciències, pintura, arquitectura, fotografia…
Biografies, llibres sobre esport, espectacles, llibres de cuina i alimentació, naturalesa, animals… llibres en anglès, alemanys, francès, italià, polonès…
Llibres de gran format i de regal a preus increïbles.
Per a qualsevol consulta, Llibre Solidari-Punt de venda Poble Sec, tel. 93 329 45 28

Us animem a fer-vos Socis…AMICS de la BIBLIOMUSICINETECA
Sols 20 euros anuals. Accés per poder consultar l´ampli fons biblio-musi-cine-escènic-artístic, preferència en les activitats amb aforament limitat, ofertes especials de Llibre Solidari, Consulteu la nostra pàgina web www.bibliomusicineteca.com