16 març 2013

IV PETIT FESTIVAL DE CURTMETRATGES PER LA DONA

Barbitúrica Burlesque i Parelles i Parells van ser els dos títols guanyadors, el del públic i el del jurat respectivament, de la 4a edició de del Petit Festival de Curtmetratges per la Dona que es va celebrar el passat dissabte al centre cívic El Sortidor, al Poble-sec. Laura Bonet, membre de l’organització, explica que les persones que fan els curts poden ser de qualsevol edat, gènere o condició però que “l’important és que el tema estigui relacionat amb la dona i tingui un punt de vista original i crític”.

El dissabte es van visionar els 10 curtmetratges seleccionats i van poder votar tant el públic com els membres del jurat que l’integraven Joana García Grezner, periodista especialitzada en gènere i drets humans, Úrsula Jové Oto, tècnica responsable del Punt d’Informació i Atenció a les Dones del Districte de Sants-Montjuïc, i Mar Medir Benito, productora audiovisual que va ser directora de producció del curtmetratge ‘Luisa no está en casa’.
Borja Segarra, autor del curt que es va endur el premi del públic, Barbitúrica Burlesque, juntament amb Marta Romero i Raquel Lamelo confessa que estan “molt contents perquè és el primer festival al que presentem”. Sobre el curt comenta: “No sabíem com encaixaria perquè el protagonista és una dona nascuda en el cos d’un home”.

Del curt que es va endur el premi del jurat, Parelles i Parells, en van valorar que tècnicament està ben fet, que planteja un missatge amb perspectiva de gènere i en positiu i que assumeix el repte de fer un documental en un curtmetratge.

Podeu completar el contingut de la notícia seguint el vincle adjunt del web d’el3.cat