22 abril 2013

ELS TABALERS DEL POBLE-SEC GUANYEN EL PREMI DE PERCUSSIÓ DE BARCELONA

La idea d’organitzar aquest concurs va néixer l’any 2005, arran de la celebració del 10è aniversari de la colla de diables Malignes del Guinardó. Un dels actes que es van organitzar va ser el Concurs de Percussió Malignes del Guinardó, que va tenir lloc el 8 d’octubre de 2005 i el format del qual s’ha aplicat exactament al Concurs de Percussió de Barcelona.

Des del primer moment, la intenció va ser que fos un concurs de periodicitat anual i que tingués un fort ressò. Per això es va optar per canviar el nom original pel de Concurs de Percussió de Barcelona, la primera edició del qual es va celebrar el 2006. A partir d’aquest moment, el concurs restà obert a tots els grups de percussió de Catalunya.

El Concurs de Percussió de Barcelona vol oferir el reconeixement que mereixen els membres d’un col·lectiu que, en molts sentits, és el gran oblidat en l’organització de nombrosos actes. Parlem del món que gira entorn dels grups de percussió popular o de carrer, aquells grups de percussionistes que arrosseguen molta gent en cercaviles i els fan saltar i ballar al ritme dels seus instruments. Grups de tabals que acompanyen els seus grups de cultura popular dins el món del foc i constitueixen un element fonamental de l’actuació.

La nostra intenció és convertir el Concurs de Percussió de Barcelona en un espai propi d’aquests tipus de grups, on puguin demostrar la seva qualitat i capacitat d’engrescar el públic assistent, i que l’acte, en si mateix, esdevingui un lloc de trobada i germanor entre tots ells i, al mateix temps, sigui l’estímul que els impulsi a millorar encara més, si pot ser, el seu estil.

Com a entitat relacionada amb el món del foc, un altre dels nostres objectius és mantenir i promoure el toc tradicional de diables. Un toc molt nostre i que darrerament està perdent adeptes en favor d’altres estils de percussió. Volem fomentar-ne l’ús en les actuacions de grups de foc, de manera que la competitivitat entre els grups els porti a millorar dia a dia.

Però el Concurs de Percussió de Barcelona no ha nascut amb la intenció de discriminar ningú, i per aquest motiu s’hi inclouen dues categories. La primera està dedicada exclusivament al toc tradicional del món del foc, mentre que en la segona, lliure, hi té cabuda qualsevol tipus de grups, sempre que la seva proposta musical estigui interpretada tan sols per instruments de percussió.

Ja només ens queda encoratjar-vos a tots perquè participeu en el concurs, o, si més no, vingueu a gaudir d’una jornada de festa el proper 2 de juriol.
Una salutació cordial,

Comissió organitzadora del Concurs de Percussió de Barcelona

Mes información a:
http://concurspercussiobcn.net/