18 juliol 2013

ELS CASTELLERS DEL POBLE-SEC FAN UN 7 DE 7

16/07/2013 Els Castellers del Poble-sec arriben a l’equador de la temporada presentant un 7 de 7

El 7 de 7, aconseguit per primera vegada aquesta temporada, va ser el castell estrella de l’actuació d’aniversari dels Castellers del Poble-sec d’aquest dissabte. A més, però, també van aconseguir carregar i descarregar la torre de 7, que la darrera vegada només havien pogut carregar, i el 3 de 7 per sota. “Era el primer cop que ajuntàvem aquests tres castells i per tant un cop més tornem a fer la millor diada de la nostra història”, comenta Quim Pérez, portaveu de la colla. Tot i això, Pérez reconeix que els queda poc marge de millora fins que no s’assoleixin els castells de vuit.  Amb l’actuació d’aniversari, com cada any, els Castellers del Poble-sec posen punt i final a la primera part de la temporada castellera, que reprendran a partir de finals d’agost, tornant de les vacances. Tot i que se’n van satisfets, Quim Pérez comenta que sempre es queden amb la sensació que podria haver estat millor ja que considera que si tota la temporada hagués estat com les dues darreres setmanes potser haguessin aconseguit objectius més alts, com per exemple els castells de vuit. “Aquestes dues últimes setmanes s’ha demostrat que la gent en tenia ganes i que si al setembre ens hi tornem a posar així confiem que aquest 4 de 8 arribi”, diu.  Més enllà d’aquest repte, però, assegura que “la valoració no pot ser més bona” i fa recompte: en aquesta primera part de la temporada han aconseguit descarregar quatre torres de 7, portar diverses vegades el 3 de 7, estrenar el 7 de 7 i fer molts 5 de 7. “En general, hem causat prou bona sensació”, diu. A més, considera que han tingut “una primera part molt intensa”, amb nombroses actuacions.  Tot i que els Castellers del Poble-sec no faran més castells fins la tornada de les vacances, durant aquesta setmana seguiran participant en la Festa Major del Poble-sec, i és que entre altres coses, són uns dels responsables de l’organtizació d’un dels plats forts de la celebració, el Sec a Sac