17 maig 2012

EL POBLE-SEC I SANTS SE SUMEN AL PRIMER ANIVERSARI DEL 15M

Els barris del Poble-sec i de Sants s’han sumat des de dissabte i fins aquest dimarts als actes organitzats per commemorar el primer aniversari del moviment del 15M. Al Poble-sec, la convocatòria del dissabte va ser a la plaça del Sortidor, una hora abans de la convocatòria general a plaça Catalunya. “Vam ser més o menys un centenar de persones que vam anar juntes fins allà”, explica la Marta Pérez, membre de l’Assemblea de Barri del Poble-sec. Pel camí, s’hi van sumar el veïnat de l’assemblea del Raval, la del Gòtic i la de la Barceloneta.
Al barri de Sants la convocatòria va ser a la plaça de Sants. En aquell punt, a més del veïnat de Sants i de persones que havien assistit a celebrar el 15è aniversari de Can Vies, van sumar-s’hi diverses marxes que venien del Baix Llobregat. Tots plegats van recórrer els carrers de Sants i Creu Coberta fins a la plaça Espanya per dirigir-se també a plaça Catalunya. En aquest recorregut, un grup de manifestants, van representar una performance davant de les entitats bancàries per les que passaven: “Van fer una representació d’una batalla vers el banc, però sempre amb la distància i sense utilitzar cap objecte”, explica Dani Martínez, membre de l’Assemblea de Barri de Sants. Els manifestants santsencs, a més, van portar al centre de Barcelona pancartes i missatges que recordaven l’èxit de la recuperació de Can Batlló.
També el mateix dia 15 de maig, que va ser pròpiament el dia de l?aniversari, les assemblees de barri van donar suport a les accions convocades. Com que una d’aquestes era al mateix barri del Poble-sec, a la plaça del Molino, els veïns i veïnes van decidir sumar-s’hi. Era una acció convocada per la Plataforma d’afectats per la hipoteca i per l’Auditoria del Deute: “La Plataforma d’Afectats per la hipoteca tenia una sèrie de casos de demandes de dació en pagament, s’anava a aquestes sucursals per fer pressió i donar suport per a que els responsables decidissin negociar les dacions en pagament”, explica la Marta Pérez. Assegura que la convocatòria al Poble-sec va ser un èxit ja que els responsables de l’entitat bancària van accedir a concertar una cita per negociar aquests casos.
Tan a Sants com el Poble-sec, però, més enllà de les accions concretes d’aquesta setmana les assemblees s’han estat reunint periòdicament als barris.

Font : el3.cat