16 juliol 2013

EL POBLE-SEC HOMENATJA L’ACTRIU JULIETA SERRANO

El barri del Poble-sec va homenatjar dissabte l’actriu poblesequina i pregonera de les festes del barri d’aquest any, Julieta Serrano. La iniciativa havia estat del CERHISEC i es va optar per col·locar una placa commemorativa a l’edifici on va néixer i va passar la seva joventut, situat al número 139 del carrer Nou de la Rambla. L’actriu, de 80 anys, compta amb una extensa trajectòria tant en teatre com en cinema, treballant amb directors com Pedro Almodóvar, i a la televisió.
La placa, es composa d’una fotografía de l’actriu amb el nom, l’any de naixement i una inscripció: “Que porta el Poble-sec en el cor”. Durant l’acte que es va celebrar dissabte al matí amb els parlaments del president del CERHISEC, Josep Guzmán, i del regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, l’actriu no va poder evitar emocionar-se. “Agraïda, aquesta és la paraula; no m’esperava rebre aquesta resposta tant tendra”, explicava. Julieta Serrano va dedicar la placa als seus pares i al seu germà, que ja no hi són. Per la seva banda el president del CERHISEC, Josep Guzmán, va explicar que l’acte no només l’homenatjava per la seva trajectòria, sinó per què mai s’ha avergonyit i sempre ha reivindicat el seu barri d’origen, i per ser molt accessible, humil i estimada pel barri.
De l’homenatge, Josep Guzmán en destaca que és el primer que el CERHISEC fa a una dona i que és important per ells fer-lo en vida: “Tenim molt clar que els homenatges s’han de fer en vida; una persona ha de saber en vida que els seus conciutadans l’estimen i l’aprecien”.
Al vespre, Julieta Serrano va donar el tret de sortida a la festa major amb el pregó, que enguany es va celebrar a la plaça Navas, on va tenir aquestes paraules pel barri: “El Poble-sec és el meu poble i on vaig començar a aprendre una quantitat de coses essencials que m’han portat fins on m’han portat”. Serrano va recordar el barri de quan ella era petita, on assegura que hi va aprendre molts valors, i que, convençuda que volia ser actriu, va ser on va començar a “somiar en aquella galeria que donava al carrer Nou de la Rambla”. “El Poble-sec ha anat a més i s’ha desenvolupat i ha estat viu, viu”, va dir referint-se a com és ara el barri; i va acabar amb un “estimo el Poble-sec” i convidant al veïnat a participar i gaudir de la festa.
En l’inici de la festa també va ser-hi el president del Districte de Sants-Montjuïc, Joaquim Mestre, que va destacar: “El Poble-sec és un barri viu que vol fer festa però que també planta cara als desafiaments que estem patint, especialment en aquest barri i en d’altres barris populars de la nostra ciutat”. El regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, va dir: “Han estat moltes i moltes setmanes de feina que no es veu i que es veurà a partir d’avui amb aquest inici de festa major”. Durant el pregó una “flashmob” amb un cor de gospel va sorprendre al públic a ritme de “Happy day”.

Durant aquest cap de setmana s’han fet bona part de les activitats i tot i que entre setmana també hi ha alguns actes previstos serà entre el proper divendres i diumenge quan hi haurà la majoria de les activitats que encara queden