13 març 2013

EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA AL CC EL SORTIDOR

El Centre Cívic El Sortidor organitza la 4ª jornada del Dia de la Dona

Entre les activitats que es van fer divendres a la tarda, destaquen els tabalers i les castelleres del Poble-sec que van actuar a la plaça del Sortidor, així com la lectura d’un manifest poètic que es va fer a la sala d’actes.

En commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el Centre Cívic El Sortidor del Poble-sec i altres entitats del districte van preparar aquest divendres a la tarda un conjunt d’activitats pensades per a impulsar la igualtat entre homes i dones. “La trobada va començar fa quatre anys, i cada vegada hi ha més activitats i més entitats”, explica Héctor Iburo, director del centre. “Tot va començar amb un petit festival, per part de l’Associació C.Crítik”, comenta, “però any rere any ha anat augmentant”.

La tarda va començar amb el taller d’autoconeixement “Com utilitzes el teu potencial de dona?”, organitzat pel Pla Comunitari del Poble-sec i per la Xarxa d’Intercanvis de Trocasec. A més, la jornada va comptar amb la participació dels tabalers i les castelleres del Poble-sec que van actuar a la plaça del Sortidor, així com la lectura d’un manifest poètic, a la sala d’actes del centre, que va tractar temes com la sexualitat, la maternitat i les prohibicions socials, amb un treball de gènere amb dansa.

Com a director, Iburo recorda que encara “queda molta feina per fer” per aconseguir la igualtat de gènere, i apunta que “cal començar amb més participació a les entitats socials”. D’altra banda, Santi Bonillo, assistent a la jornada, comenta que “hi havia unes 150 persones”, però que “podia haver vingut més gent”.