Agenda

5 març 2013 - 27 abril 2013
La Futura

“TRAÇOS. PASSAT I PRESENT” I “KOMODINES”

DUES EXPOSICIONS:

TRAÇOS. Passat i Present • Scott Estes

Scott Estes, pintor d’origen canadenc, que ha residit a Montreal, Lisboa i París, en l’actualitat resideix i treballa a Barcelona, ​​en ple barri gòtic des de 1995. 
 

Va començar els seus estudis de Belles Arts en el Dawson College de Mont-real en 1976-1979 i després de diversos viatges i una estada de tres anys a Lisboa, prossegueix amb els seus estudis d’art a la Université de la Concòrdia també de Montreal des de 1985 fins a 1988. Va treballar com a assistent del famós pintor canadenc adscrit a l’expressionisme abstracte, William Ronald de 1988-1992 desenvolupant i impulsant alhora la seva pròpia carrera artística. 
 

La seva obra pictòrica de mitjà-gran format, gairebé sempre en oli sobre tela aplicat tant a pinzell com amb espàtula atorgant-li un delicat brillantor a la superfície, beu de les fonts més pures de l’expressionisme abstracte americà, també amb clara influència de l’escultura post- moderna i l’art povera pel que fa a la consciència de la matèria, l’espai i el procés creatiu. Malgrat la seva obra adquireix un acusat caràcter escultòric i fins arquitectònic amb un gran domini tant del color, com de la pròpia tècnica de l’oli.
 

 

KOMODINES · Andrés Barthel Agostino i Olga Amaya Delgado

Personatges que fluctuen entre ser joglars o bufons, que es distenen entre el grotesc, el irrisori i el que podria sentir com ridícul, sense deixar de ser caràcters que t’ajuden, et donen alguna cosa a canvi d’aquest desdeny i desimboltura amb què et miren . 
 

Els reprenem en el seu estat gairebé més pur, els re interpretem donant-los un estatus de personatges claus ja sigui de la nostra quotidianitat, influència, exalten los amb un poder gairebé heroic o en alguns casos sinistre. 
 

La sèrie es divideix en dues: 

– 8 il·lustracions format de 20 x 29 sobre paper durex, en què es pot sentir més aquest personatge burlesc, el seu entorn en el naip i la seva característica preuada de Comodí. (Andrés Barthel) 

- 5 fotografies que mostren aquest personatge en un altre estat, més humà, submergit en la seva abjecció. (Olga Amaya)

Lloc: La Futura - Roser, 60 - Barcelona

%d bloggers like this: