Agenda

10 juliol 2017

JULIOL LLIURE DE PLÀSTIC

La Comunitat Lendi – vides sense plàstic i les Cosidores Solidàries del Poble-sec col·laboren per participar en el repte mundial “Juliol lliure de plàstic” i et conviden a sumar-te a la iniciativa!

“Juliol lliure de plàstic” (http://www.plasticfreejuly.org) va néixer l’any 2011 a un dels consells regionals d’Austràlia de la mà d’un grup de persones anomenat Els cuidadors de la Terra, que es dediquen a ajudar diverses comunitats a gestionar i reduir els residus a la llar, l’escola o la feina.

Des de llavors, aquesta iniciativa es du a terme cada mes de juliol. El repte és bastant simple, intentar rebutjar durant el mes de juliol tots els plàstics d’un sol ús que consumim: les bosses de plàstic, gots de plàstic, palletes, envasos, etc. Bàsicament, tot allò que està destinat exclusivament a ser utilitzat una vegada i que després es rebutja.

El repte té molts aspectes en comú amb la filosofia de la Comunitat Lendi – vides sense plàstic (https://www.facebook.com/groups/253475691773039/), grup sorgit de la necessitat de replantejar el nostre consum de plàstic i de reduir la nostra petjada ecològica.

Aquest grup s’emmarca en una comunitat major: Lendi (www.lendiapp.com), que va néixer amb l’objectiu de fomentar el préstec d’objectes entre veïns d’un mateix barri per tal d’oferir una alternativa a la necessitat de compra que el model capitalista ens imposa. Lendi Poble-sec és una comunitat molt activa, que a través d’un grup de whatsapp facilita a totes les persones del barri l’intercanvi i/o l’oferiment de qualsevol objecte.

LA NOSTRA APORTACIÓ

Per tal de col·laborar amb la iniciativa “Juliol lliure de plàstic”, membres de la Comunitat Lendi – vides sense plàstic procedents dels diferents grups de barris de Lendi, juntament amb altres persones interessades amb el tema es trobaran amb les Cosidores Solidàries del barri per aprendre a confeccionar bosses de tela reciclant materials tèxtils que tinguin per casa.

Les Cosidores Solidàries del Poble-sec són un grup de senyores voluntàries gestionades pels projectes de Gent Gran de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec: Acompanyament a la Gent Gran i Baixem al Carrer. Aquestes es reuneixen quinzenalment per fer labors entorn del món de la costura amb una connotació social i solidària.

Si tu també vols participar d’aquesta trobada solidària amb el medi ambient i aprendre a fer la teva bossa per a la compra o pel pa només cal que sol·licitis la teva inscripció gratuïta a: acompanyamentalagentgran@gmail.com o al telèfon 934432172. Un cop inscrit rebràs un correu amb la informació del material que necessitaràs portar per fer l’activitat.

La trobada serà el dilluns 10 de juliol al Casal Elkano (C/ Elkano 24-26, baixos, 08004 Barcelona) de les 17.30 h a les 19.30 h. Us hi esperem!

Lloc: Casal Elkano - Elkano, 24-26 - Barcelona

Horari: De 17,30 a 19,30h

Organitzador: Acompanyament a la Gent Gran

Preu: entrada lliure

%d bloggers like this: