Agenda

18 maig 2017 - 10 juny 2017

CONSTRUCCIONS IDENTITÀRIES, A LA BIBLIOTECA FRANCESC BOIX

Exposició fotogràfica: “Construccions identitàries. Work in progress”

Exposició fotogràfica. De la fotògrafa Mar C. Llop. Del 18 de maig a 10 de juny. Sala d’Actes. Entrada lliure

“Construccions identitàries. Work in progress” recull l’experiència de molta gent que, com la mateixa autora, la fotògrafa Mar C. Llop, decideix emprendre el camí cap a la vivència trans*. El projecte captura els processos corporals que experimenta la gent transgènere, mostra persones i famílies implicades, i també el secret que moltes vegades acompanya el cross-dressing o transvestisme. Un projecte que, des de dins de la comunitat trans*, amb respecte i creativitat, recull instantànies de cossos, però també textos sobre els pensaments i els sentiments de més d’una setantena de persones. El llibre s’articula al voltant de quatre capítols: «Conceptes», «Persones», «Vincles» i «EnTrànsit». Camins per a tots els gustos, cap recepta única per a ningú, però, això sí, molts referents positius.

Mar C. Llop és fotògrafa freelance. Nascuda a Barcelona el 3 de juliol de 1967, va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (1981-1986) i realització de vídeo al Centre de la Imatge (1987-1988). És activista de l’associació de persones trans* Generem! i de la plataforma Trans*forma la salut, i des del 2013 està desenvolupant el projecte «Construccions identitàries. Work in progress», sobre les diversitats de gènere. Del projecte se n’han fet ressò diversos mitjans de comunicació, i l’octubre del 2014 es va exposar al Centre de Fotografia i Mitjans Documentals de Barcelona, el 2015, al Centre Cultural la Farinera del Clot i a l’Ajuntament de Tarragona, i, el 2016, a la Universitat de Lleida, entre altres indrets.

Dia 18 de maig, a les 19h:
T’interessa: Xerrada ‘Una mirada a les persones trans*. Conceptes, recursos a les biblioteques i representacions actuals a través de la fotografía’, a càrrec de Mar C.Llop i Eric Sancho Brú.

Entrada lliure

Lloc: Biblioteca Francesc Boix - Blai, 34 - Barcelona

Organitzador: Biblioteca Francesc Boix

Preu: entrada lliure

%d bloggers like this: