Agenda

24 novembre 2018

CINEMAFÒRUM A LURDES: LOS SANTOS INOCENTES

LOS SANTOS INOCENTES (1984)

Los santos inocentes és una pel·lícula espanyola dirigida per Mario Camus, basada en la novel·la homònima de Miguel Delibes i ambientada en un cortijo d’Extremadura en la dècada de 1960. Alfredo Landa i Francisco Rabal van aconseguir ex aequo el Premi d’interpretació masculina en el Festival Internacional de Cinema de Canes.

Una família de camperols formada per Paco i Régula i els seus tres fills, Nieves, Quirce i la niña chica viuen en una humil casa al servei dels senyors del cortijo, treballant, obeint i suportant humiliacions sense cap queixa.

La seva única aspiració és que els seus fills estudiïn per abandonar la vida que porten. La seva filla menor, que anomenen la niña chica, és retardada mental i roman sempre en un bressol. A la família aviat s’afegeix Azarías, germà de Régula, en ser acomiadat del seu treball en un altre cortijo proper. Azarías és un innocent amb dificultat d’expressió i retard mental, l’única preocupació del qual és la cria d’una petita gralla (ocell), la seva milana bonica.

La vida al cortijo segueix la mateixa rutina de sempre, uns manen i d’altres obeeixen; esdeveniments familiars, caceres i festes se succeeixen a la Casa Gran. En una d’aquestes caceres, el senyoret Iván mata amb la seva escopeta a l’ocell d’Azarías, la qual cosa provoca una resposta brutal per part d’aquest.

Lloc: Parròquia de Lurdes - Mare de Déu del Remei, 38 - Barcelona

Horari: 20.30h

Organitzador: Parròquies del Poble-sec

Preu: entrada lliure

%d bloggers like this: