Agenda

7 juliol 2018

CINEMAFÒRUM A LURDES: LA, LA, LAND

La La Land és una pel·lícula estatunidenca del 2016, una comèdia dramàtica i romàntica musical escrita i dirigida per Damien Chazelle i protagonitzada per Ryan Gosling i Emma Stone, sobre un músic i una aspirant a actriu que es coneixen i s’enamoren a Los Angeles. El títol fa referència tant al malnom de la ciutat com a l’expressió anglesa Lalaland (“el país dels qui no tenen contacte amb la realitat”).

Chazelle va escriure’n el guió ja el 2010, però no trobava cap estudi cinematogràfic que volgués finançar-la sense afectar la seva visió creativa. Finalment, després de l’èxit que va tenir el 2014 amb la pel·lícula Whiplash, Summit Entertainment se’n va fer càrrec. La La Land es va estrenar al Festival Internacional de Cinema de Venècia el 31 d’agost del 2016. La recaptació va superar de molt el cost, de 30 milions de dòlars.

La pel·lícula va ser ben rebuda, i es va considerar una de les millors del 2016. Els crítics van lloar el guió i la direcció de Chazelle, les actuacions de Gosling i Stone, la banda sonora de Justin Hurwitz i els números musicals que inclou. Als Premis Globus d’Or va establir el rècord de nombre de premis guanyats per una mateixa pel·lícula, amb set guardons: millor pel·lícula – musical o comèdia, millor director, millor actor (per Gosling), millor actriu (per Stone), millor guió, millor banda sonora original i millor cançó original (“City of Stars”). Va obtenir sis Oscars (2017), entre els quals destaquen els de millor director per Damien Chazelle i millor actriu per Emma Stone.

Lloc: Parròquia de Lurdes - Mare de Déu del Remei, 38 - Barcelona

Horari: 20.30h

Organitzador: Parròquies del Poble-sec

Preu: entrada lliure

%d bloggers like this: