Agenda

18 maig 2018

ATENEU REBEL – MAIG DEL 68: CANVIAR LA VIDA, TRANSFORMAR LA SOCIETAT

Maig del 68, canviar la vida, transformar la societat

Per commemorar el 50 aniversari del maig del 68 organitzem una xerrada amb la visita de Pierre Rousset, activista estudiantil durant maig del 68, a varies ciutat de l’Estat. La xerrada a Barcelona serà el divendres 18 de maig a les 19:30h a l’Ateneu Rebel

Pierre Rousset, històric militant internacionalista, va participar activament en els esdeveniments del Maig del 68 a Paris. Rousset fou un destacat activista estudiantil i del moviment contra la guerra del Vietnam, i un dels animadors de la Jeunesse communiste révolutionnaire (JCR) juntament amb Daniel Bensaïd i Alain Krivine.

Des dels anys seixanta ha estat compromès amb l’esquerra anticapitalista i revolucionària, sent militant de la Ligue communiste révolutionnaire (LCR), primer, i del Nouveau Parti Anticapitaliste (NPA) després. Durant dècades ha estat implicat en els moviments de solidaritat internacional, en particular amb Àsia, i durant els anys noranta i dos mil va ser una figura destacada del moviment antiglobalització i el procés dels Fòrums Socials Mundials. Entre 1982 i 1992 fou director de l’International Institute of Research and Education (IIRE) d’Amsterdam i en l’actualitat és el responsable de la web: www.europe-solidaire.org .

És especialista en Àsia i autor de nombrosos articles sobre l’esquerra europea i la situació a Àsia.

Un dels seus darrers articles sobre Maig del 68 és:
El 68 comenzó en Vietnam: ofensiva del Tet, solidaridad, radicalidad
http://vientosur.info/spip.php?article13445

Es poden trobar nombrosos articles seus a la web de la revista Viento Sur:https://goo.gl/TLjejo

Lloc: Ateneu Rebel - Font Honrada, 32-34 - Barcelona

Horari: 19.30h

Organitzador: Ateneu Rebel

Preu: entrada lliure

%d bloggers like this: