14 abril 2013

BAR. SÓ-LÓ. ACTIVITATS

I els dijous calfreds! …

Si, si, ho han entès bé! … Cada dijous al menú del Só-López haurà calfreds! … Cinematogràfics, per suposats! ….

Després de l’homenatge a Sergio Leone, ara li toca a Dario Argento.

Així com el primer reinventar el cinema western, una cosa semblant va fer el segon amb el thriller, al punt que, després de visionar “L’Uccello dalla piume vaig cristallo” (primera pel · lícula del director romà), l’immens Alfred Hitchcock va exclamar: “aquest jove italià comença a preocupar! “.

Desafortunadament i internacionalment celebri gràcies als seus pitjors pel · lícules d’horror (encara magistrals en el seu context), el mestre va clarejar a l’ensenya del thriller realista i esgarrifosa creant així un “cinema de gènere”, el Giallo, que va donar començament a una prolífica i creativa producció a Itàlia durant els anys setanta. D’alguna manera, el Giallo va anar al thriller el que el Spaghetti western va ser al seu predecessor ianqui.

El cicle consisteix en les quatre primeres obres de Dario Argento, en ordre cronològic: la Trilogia dels animals més “Profondo rosso”, l’obra mestra absoluta, la non plus ultra, la pel · lícula la visió els farà comprendre perquè després d’ella el director va ser canviant el seu estil … I vostès faran el mateix! …

11 d’abril: L’Uccello dalla piume vaig cristallo (It, subt. Anglès)

18 d’abril: Il gatto a nove code (It, subt. Castellà)

25 d’abril: 4 mosche vaig velluto grigio (It, subt. Castellà)

2 de maig: Profondo rosso (versió per definir)

Projecció a les 21h30, participació 2 €, petita restauració i enorme boteller disponibles per calmar les angoixes!! …

Carrer de Margarit, 18
08004 BCN

obert tots els dies
de 20 a 2h (caps de setmana, 2.30h)