24 març 2013

BAIXEM AL CARRER. CONVENI AMB CÀRITAS

La Coordinadora i Cáritas signen un acord per atendre més i millor la gent gran del barri

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i Cáritas Diocesana de Barcelona signen un conveni de col•laboració que permetrà, durant l’any 2013, donar continuïtat al programa “Baixem al Carrer”. Aquest programa es va iniciar l’any 2009 impulsat per la Coordinadora, el marc del Pla Comunitari Poble-sec (Comissions de Gent Gran i Salut), i fins l’any 2012 ha estat finançat per la pròpia Coordinadora i l’Agència de Salut Pública de Barcelona, que aquest any 2013 n’ha retirat el finançament.

Baixem al Carrer està adreçat a persones més grans de 65 anys del barri del Poble-sec que no disposen de mobilitat suficient per ser autònomes i sortir al carrer per si mateixes, ja sigui per l’existència de barreres arquitectòniques, psicològiques o socials. És un programa pioner de treball comunitari en xarxa, que té per objectius el foment i la implicació del voluntariat al barri, la millora de la igualtat d’oportunitats per a la participació a la comunitat, l’enfortiment personal, el foment de l’envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional.

L’any 2012 Baixem al Carrer va atendre 53 persones, realitzant una mitjana de 10 sortides per persona que van participar en 14 activitats diferents organitzades des del Pla Comunitari.

El conveni de col•laboració signat enguany entre la Coordinadora i Cáritas permetrà que aquestes persones puguin continuar gaudint d’aquest servei, imprescindible per la seva qualitat de vida, i al mateix temps permetrà incorporar-ne de noves.