20 agost 2017

AQUEST SETEMBRE S’OBRIRÀ EL CONCURS PER A LA REHABILITACIÓ DE LA CASA DE LA PREMSA

El proper mes de setembre el Districte de Sants-Montjuïc obrirà el concurs públic per executar la rehabilitació de la Casa de la Premsa del barri del Poble-sec, cosa que hauria de permetre que a principis de l’any vinent, es conegui l’equip d’arquitectes que treballarà durant l’any 2018 per definir la redacció del projecte i licitar-lo a finals d’aquell mateix any. Les obres de remodelació es començaran a executar l’any 2019 i s’allargaran dos anys.

Així ho va fer saber el Districte de Sants-Montjuïc, el passat 12 de juliol, en una reunió que va mantenir amb la Comissió per la Recuperació de la Casa de la Premsa, formada per més de 80 entitats i amb el suport de dos mil veïns: “El fet que l’Ajuntament hagi apostat per avançar i començar aquest projecte singular de la Casa de la Premsa ens ha alegrat moltíssim”, expressa Jordi Goñi, membre de la comissió i de l’entitat El Troc.

Amb aquesta operació, el procés de recuperació de la Casa de la Premsa es treballarà de forma paral·lela però separada del procés participatiu i de debat del Pla d’Equipaments del Poble-sec. Per executar la redacció del projecte, l’Ajuntament té previst destinar una dotació d’uns 233 mil euros, que serviran per recuperar l’edifici, tot respectant la seva singular arquitectura i conservant els elements interiors i la mateixa façana. S’estima que el cost del projecte d’obres podria superar els 4,5 milions d’euros.

En els darrers mesos, des de la comissió s’ha estat treballant en quins són els usos que ha d’acollir l’equipament poble-sequí. En aquest sentit, consideren que ha de comptar amb una sala d’actes, espais d’exposicions, espais de treball, sales de reunions i una cafeteria, entre d’altres. Aquestes demandes sobre els usos prioritaris seran traslladades a l’equip redactor del projecte. Tot i això, segons Francesc Jiménez, gerent del Districte, “els usos possibles que s’hi puguin fer estaran molt determinats per la rehabilitació i no al revés i, per tant, aquests s’hauran d’ajustar al més fidel possible al projecte original de la Casa de la Premsa”.